Fakültemiz Havacılık ve Uzay Mühendisliği 1. sınıf öğrencilerimiz ile Ballıca Kampüsü Hangarlar Yerleşkemiz içerisinde Havacılık ve Uzay Mühendisliğine Giriş dersi kapsamında teknik gezi düzenlendi. Bu geziyle öğrencilerimiz Samsun Üniversitesinin imkanlarını yerinde ilgili uzmanlarından dinleyerek sadece Havacılık ve Uzay Mühendisliği değil havacılıkla ilgili diğer alanları da gözlemleme fırsatı elde ettiler.
Gezide öncelikle Üniversitemize bağlı Uçuş Akademisi ziyaret edildi. Burada Uçuş Planlama Sorumlusu Ahmet Cihan tarafından kendi uçuş pistine sahip Samsun Üniversitesinin pilot eğitimleri (PPL, ATPL, IR vb.) ve pilotluk hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Bilgilendirmeden sonra yapılan çekiliş sonucunda 4 öğrencimize EASA VE SHGM onaylı Uçuş Simülatörlerinde uçuş hakkı kazandı. Öğrencilerimiz Uçuş Simülatör Sorumlusu Furkan Koçal eşliğinde simülatörde Samsun Üniversitesi uçuş pistinden havalanarak kampüs üzerinde tur atıp tekrar piste iniş gerçekleştirdiler.
Daha sonraki durağımız Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden alınan 147 yetkisiyle uçak bakım teknisyenliği eğitimlerinin verildiği fakültemiz Uçak Bakım ve Onarım Bölümünün eğitim hangarıydı. Burada teorik ve pratik eğitmenler Enis Sari ve Erhan Penpecioğlu tarafından uçak kontrol sistemlerinden güvenlik sistemlerine kadar birçok sistemin tanıtımı uygulamalı olarak gösterildi. Daha sonrasında Mühendislik Fakültesine ait olan A3 Hangarı Makine Laboratuvarı ziyaret edildi. Araştırma Görevlisi Abdulkadir Çebi tarafından laboratuvardaki torna, freze, planya gibi geleneksel talaşlı imalat tezgahları ve bilgisayar kontrollü CNC makineler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
Bir sonraki durak olarak bölümümüz Yapı ve Aerodinamik Laboratuvarı ziyaret edildi. Burada Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Selim Durna tarafından Havacılık ve Uzay Mühendisliği derslerinde uygulamalı eğitimlerin yapıldığı deney setleri tanıtıldı. Laboratuvarımızda yer alan düşük hızlı sesaltı rüzgar tüneli çalıştırılarak öğrencilerimize bilgilendirmeler yapıldı. Gezinin son durağı üniversitemiz öğrencilerinin proje ve yarışmalarda kullanmaları için hazırlanan Teknoloji Tasarım Atölyesiydi. TEKNOFEST İnsansız Hava Araçları, Savaşan İHA, roket gibi çeşitli kategorilerde ödül almış takımlar öğrencilerimize projeleri ve başarıları hakkında bilgilendirme yaptılar. Son olarak Teknoloji Tasarım Atölyesi önünde model uçak ve model roket atımı etkinliği gerçekleştirildi.
Etkinliğimizin gerçekleşmesine katkı sunan üniversite yetkililerimize, bilgilendirmeleri yapan hoca ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunarız.