MEKAT Tarafından Kariyer-İş Günü Etkinliği Düzenlendi

Samsun Üniversitesi Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin Meteoroloji ve Klimatoloji Araştırma Topluluğu tarafından Kariyer-İş Günü etkinliği gerçekleştirildi.
Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü Mavi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, konuşmacı olarak Habertürk TV Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, Türk Hava Yolları’ndan Meteoroloji Mühendisi Ahmet Hamza Çiftçi ve Nordex Enerji’den Meteoroloji Yüksek Mühendisi Erkan Yılmaz katıldı.
Öztel: “Medyada Bu Mesleği Yapabilmek İçin İnsanların Dilinden Anlamalısınız”
Konferansta konuşan Habertürk TV Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, “Medyada bu mesleği yapabilmek için ülkemiz insanlarını iyi tanıyor olmalısınız. Onların dilinden anlamalısınız. Sizler ileride bir gün televizyonda hava durumu sunarken fazlaca terim anlamlı kelimeler ve aşina olunmamış görseller kullanırsanız eğer sunumunuzun değerini düşürmüş olursunuz. Bu yüzden zamanla hem kendinizi etkili iletişimde geliştirmeli hem de halkımızı bazı terimlere aşina hale getirmelisiniz. Gelecek için şunu söyleyebilirim ki şimdi yapılıyor olan ve geçmişte yapılmış olan verilerin kaydını tutmak, bu verileri işlemek, analizlemek çok önemli. Ayrıca staj deneyimi de önem taşıyor. Habertürk TV’de tabi ki de staj yapabilirsiniz fakat bunun için öncelikle İnsan Kaynakları birimimizle görüşüp CV’nizi göndermeniz gerekmekte. Eğer okulunuz da kabul ederse stajyer olarak görev alabilirsiniz,” dedi.
Çiftçi: “Dispatcherlığı Hayat Tarzı Olarak Benimsemelisiniz”
Konferansta söz alan Türk Hava Yolları’ndan Meteoroloji Mühendisi Ahmet Hamza Çiftçi, “Bu mesleği benim gibi dispatcher olarak yapmak istiyorsanız hayatınızı yaşayış şekliniz oldukça önemli. Bu tabirimden kastım, nöbet tutmaya yatkın olmanız, çok ciddi sorumlulukların üstesinden gelebiliyor olmanız gerektiğidir. Bizler bir uçağın kalkışından inişine kadar tüm hava şartları ve oluşturabileceği sorunların tespitinden sorumluyuz. Uçuş güvenliğinin sağlanması üzerine raporlar hazırlıyoruz. Eğer bir aksilik olursa hemen raporlar inceleniyor ve hata yapan kişiler soruşturma geçirebiliyor. Bu şartlar altında sakin kalabileceğine ve doğru raporlar hazırlayabileceğine inanan kişilerin kariyerini planlamasını öneriyorum,” dedi.
Yılmaz: “Yenilenebilir Enerji Daha Da Önemli Olacak”
Son olarak konuşan Nordex Enerji’den Meteoroloji Yüksek Mühendisi Erkan Yılmaz, “Enerji sektörü çok geniş bir yelpazeye sahip. Hem dünyada hem de ülkemizde yenilenebilir enerjiye ihtiyaç, sürdürülebilir bir hayat için oldukça önemli ve maalesef bir o kadar da az. Şimdiki haberlere, toplumsal kaygılara baktığımda söyleyebilirim ki enerji gelecekte çok daha büyük bir ihtiyaç haline gelecek. Çünkü teknoloji sürekli gelişiyor. Gelişen teknolojiyle birlikte sanayileşme tabuları da değişiyor. Ama değişmeyen tek şey enerjiye muhtaç oluşumuz. Günümüz dünyasında mücbir sebeplerden dolayı pek çok ülke enerji kaynaklarımız sonsuzmuş gibi davranıyor. Bu yüzden gelecekte, hele ki iklim krizi söz konusuyken, yenilenebilir enerji oldukça önemli bir hal alacaktır.” şeklinde konuştu.
Konferans soru-cevap bölümünün ardından toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.