Tübitak 2209 Projesi Çıkan Öğrencilerimiz ve Hocalarımız

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2021/1 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı. Programı kapsamında Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı projeler desteklenmeye değer bulundu.

Proje kültürünü lisans seviyesinde kazandırmayı hedefleyen üniversitemizin bu misyona ulaşmasında katkısı olan başta öğrencilerimiz olmak üzere onları bu süreçte destekleyen ve projelerinde danışmanlık yapan öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Naca 0012 Kanat Profili ve Basit Geometrilerin Aerodinamik Karakteristiği ve Yüzey Pürüzlülüğünün Etkisinin Deneysel Olarak İncelenmesi/ Büşra İpek, Elif Işıl Balaban
Danışman : Dr. Cem Kolbakır

Doğadaki Canlıların Aerodinamik Yapısından Esinlenerek Düşük Hızlı Ortamda Sürükleme Kuvvetinin Azaltılmasının Deneysel Olarak Araştırılması/ Sefa Şahin
Danışman : Dr. Cem Kolbakır