23 Mart 2024 Dünya Meteoroloji Günü

Fakültemizde “İklim Eyleminin Ön Saflarında” temasıyla, Dünya Meteoroloji Günü kutlandı.

Fakültemiz Meteoroloji Mühendisliği Bölümü ve Meteoroloji ve Klimatoloji Araştırmaları Topluluğu’nun ev sahipliğinde, 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü dolayısıyla, “İklim Eyleminin Ön Safında” temalı bir etkinlik düzenlendi. Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü Nuri Demirağ Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin, Genel Sekreter Doç. Dr. Adem Soruç, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aktaş, Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Çam, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Samsun 10. Bölge Müdürü Bülent Şirin, Devlet Su İşleri Samsun 7. Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Serdar Güzel, Meteoroloji Mühendisleri Odası Samsun İl Temsilcisi Mehmet Seren Korkmaz, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda davetli, Samsun Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrenciler katılım gösterdi.

Gelenekselleşmeye aday “Bulut Fotoğrafı Yarışması” ve ağaç dikme etkinliklerinin ardından “Kamu Sektöründe Meteoroloji Mühendislerinin Görev, Yetki ve Sorumlulukları” konulu bir panel gerçekleşti.

Etkinlik detaylarına bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Öğrenci Destek Hattı