Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği Yazılımı (CFD++) Eğitimi

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bilgisayar laboratuvarında uçak, uzay ve savunma alanında, otomotiv üreticileri ve birçok uluslararası araştırma kuruluşlarında kullanılan ticari bir Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği (HAD) yazılımı olan CFD++ eğitimi gerçekleştirilmiştir. Eğitim, CFD++ yazılımının Türkiye distribütörü olan Gümüş Uzay Savunma Havacılık Ltd. Şti. firmasından Yüksek Uçak ve Uzay Müh. Mehmet Özgünoğlu ve Makine Müh. Halil İbrahim Mungan tarafından verilmiştir.

Eğitim kapsamında öğrencilere bir roketin üç boyutlu çözüm ağı oluşturulması ve analizinin gerçekleştirilmesi, bir uçaktan atılan mühimmatın üst üste binen çözüm ağı (overset grid) ile analizi ve hipersonik kimyasal tepkimeli bir akışta dünya atmosferine giriş yapan bir cismin analizi gibi uzmanlık gerektiren birçok konuda analizler yapılmıştır. 1,5 gün süren bu eğitime katılan öğrencilere sertifikaları verilmiş olup öğrenciler meslek hayatlarında karşılaşacakları problemlerin bilgisayar ortamında analizleri hakkında tecrübe sahibi olmuştur. Bu yazılım laboratuvarlarda öğrencilerin kullanımına da sunulmuş ve öğrencilerin derslerde, bitirme tezlerinde ve akademik çalışmalarında kullanabilmeleri sağlanmıştır.