Öğrencimiz İklim ve Kalkınma Liderlik Ödül Programı’nda

Fakültemiz Meteoroloji Mühendisliği Bölümü İklim Elçisi Ayşe Nazlı Yılmaz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve World Bank tarafından İklim Elçileri ile 21 Temmuz 2022 Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı konuk evinde gerçekleştirilmiş olan “İklim ve Kalkınma Liderlik Ödül Programı” na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da düzenlenen Dünya Bankası İklim ve Kalkınma Liderlik Ödül Töreni’ne katıldı. Dünya Bankası tarafından kendisine layık görülen “İklim ve Kalkınma Liderlik Ödülü”nü tüm doğa severler adına kabul ettiğini söyleyen Emine Erdoğan, iklim değişikliğinin yalnızca bir çevre sorunu değil, ülkelerin kalkınmasını ve refahını derinden etkileyen küresel bir kriz olduğunu kaydetti. Erdoğan, “İklim değişikliğiyle mücadelede adil yük paylaşımı, kimsenin geride bırakılmaması ve tüm ülkelerin mücadeleye aktif katkı sağlaması son derece önemli. Bu farkındalıkla önümüzdeki süreçte küresel iklim eyleminin önemli bir aktörü olmayı sürdüreceğiz. Müreffeh bir dünya geleceği, istisnasız tüm ülkelerin müşterek sorumluluğudur. Türkiye olarak küresel sera gazı emisyonlarındaki tarihsel sorumluluğumuz yüzde 1’den az. Ancak biz bu meseleye atacağımız her adımın, ardımızda bırakacağımız bir insanlık eseri olduğu nazarıyla yaklaşıyoruz. Dolayısıyla her gün icraatlarımıza bir yenisini ekliyoruz” dedi.

Ödül törenine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Auguste Tano Kouame, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç ve iklim elçisi gençler iştirak etti.